11 tips til den bedste hudplejerutine der kan give dig den eftertragtede dewy glow. Plus hvordan du omgående får glat og saftig glød.

 
 

Hvad vil det egentlig sige at ens hud har ”dewy glow”?

"Dewy skin" er et udtryk for en hud, der ser frisk, velhydreret og super glat ud.
Den stråler, men er ikke fedtet.
Den har glød uden at skinne.

Hvad skal der til for, at den nøgne hud kan komme til at se sådan ud?
Det handler sådan dybest set om kost og rigtig hudpleje.

Jeg har jo lavet alle mine egne hudplejeprodukter, og har sat mig en del ind i hvad der rykker for huden, så her er, hvad jeg har undersøgt og selv bruger.

NB! Du kan også snyde dig til dewy glow, og omgående få saftig, glat glød. Tjek nederst i artiklen ↓

Mine 11 tips og tricks til at få så frisk, glat og fyldig glød som muligt

1. Byg på et godt fundament - rens huden blidt hver dag

Det er vigtigt at fjerne snavs som lander på ansigtet - både nat og dag og når vi er ude eller inde - for at bevare et sundt udseende og en flot glød.

  • En god rensegel renser porerne, og forhindrer dermed ophobning af snavs, så hudens egen sebum (fedtstof) uhindret kan nå hudoverfladen og dermed mindske akne-udbrud.

  • En ren hud hjælper med at bevare den eftertragtede porestørrelse.

  • En god rensegel hjælper med at holde huden fugtet (tør hud ser let gammel ud).

  • En ren og lækker hud kan lettere optage alle de andre lækre plejeprodukter man gerne vil nære sin hud med.

 

2. Ansigtsmist for friskhed og beskyttelse

Ansigtsmist er ikke bare smart vand. De gode af slagsen leverer fugt, friskhed og forsegling.

Tantalizing Mist indhyller huden med antioxidantbeskyttelse, fugt og friskhed. Åbner den op for næringsstofferne i følgende produkter, forsegler og styrker makeuppen og bader delikat sanserne med pirrende duft.

 

3. Peel og eksfolier 2-3 gange om ugen for flot finish

Væk med det gamle og gang i blodcirkulationen -for friskt blod til huden og en glattere overflade.

For at få en naturlige glød og et dugfriskt udseende skal den voksne hud hjælpes lidt på vej med at skille sig af med det øverste lag af døde hudceller, ellers kan der let opstå en mere mat finish på overfladen.

Det kan man gøre på flere måder. Både ved hjælp af nogle gode scrubs, peelinger og ved hjælp af frugtsyrer.
Scrub er en lidt hård behandling, så det er ikke alle hudtyper, det er ideelt for, især ikke hvis man har meget sart hud, eller lider af rosacea.

Har man ikke en sart hud, kan en til to gange om ugen med ansigtsbørsten eller lidt msm-pulver, være et godt redskab til at komme af med de gamle hudceller.

Et andet middel er frugtsyrer, som også eksfolierer og fjerner det døde lag fra overfladen. Derudover renser det hudporerne i dybden og minimerer uregelmæssigheder, sætter gang i cellefornyelsen og stimulerer hudens produktion af kollagen og elastin, så hudens spændstighed og struktur forbedres og rynker modvirkes.

Frugtsyrer øger også hudens egen produktion af fugtbindende stoffer og modvirker på den måde udtørring. Summa summarum; frugtsyre gør huden mere levende, boostet og sund at se på.

Young Revival er min blide og nærende AHA-frugtsyre-serum, som man godt kan bruge den dagligt.

 

4. Niacinamid for ungpigeglød

Alt hvad der forbedrer blodgennemstrømningen hjælper til med at give huden en frisk udstråling. Pebermynte, ginseng og niacinamid (B3-vitamin) har denne egenskab.

Når man bruger niacinamid udvortes forebygger det udtørring og udvider blodkarrene, så huden kan optage mere næringsrigt blod, hvilket resulterer i en friskere glød.

 

5. C-vitamin for sundt look

C-vitamin i kombination med B3-vitamin (niacinamid) er et superboost til den der vil opnå det dugfriske, sunde look. C-vitamin er en eminent ingrediens til at hjælpe med at lysne huden, bekæmpe pigmentering og bidrage til en generelt bedre hud.

Get Even indeholder udover niacinamid og C-vitamin også lakridsrod, tre kinesiske urter og ekstrakter fra sommerfuglebusken for maks glow og reparation af overfladen.

 

6. Hold på fugten med en styrket hudbarriere

En tør og skællende hud kan være resultatet af en beskadiget fugtbarriere. Så for at få en smuk, strålende hud skal man naturligvis have en solid hudbarriere.

Kig efter produkter der indeholder ceramider.

Ceramider er lipider (fedtstoffer), der findes naturligt i huden, og er den lim, der holder sammen på huden, ligesom fx mørtel mellem mursten..
En styrket hudbarriere og bedre hydrering af huden, mindsker fine linjer, mindsker irritation og giver en fastere og glattere hud.

Produkter med ceramider: Renewing Lifting Face Cream, Youthful Eyes, Beautitude

 

7. Hyaluronsyre for ultimativt fugtboost

Når vores hud har et godt og konstant fugtighedsniveau ser den fyldig, frisk og sund ud.

Hudcellerne producerer hyaluronsyre til dette formål, men som alt andet falder produktionen af dette skønhedsmiddel med alderen, og huden går fra blomme i retning af tør sveske.

Det er der imidlertid råd for. Man kan nemlig tilføre hyaluronsyre manuelt.

I hudplejeprodukter fungerer det ved det gør hudcellerne fyldigere, fordi det binder sig til vandet i cellerne plus at det tiltrækker og holder på vand fra luften.

Produkter med hyaluronsyre: Night Repair, Youthful Eyes

 

8. Fugt, heling og dugfrisk glød med ansigtsolier

Den rigtige ansigtsolie tilfører høj næring og kan hjælpe med at få huden tilbage i balance. Den hjælper også med at stabilisere produktionen af hudens naturlige fedtstoffer (sebum).

Den gode ansigtolie er også fremragende til at fastholde fugt, beskytte hudens naturlige barriere, mindske fine linjer og fremme en sund, dugfrisk glød.

Olier er gode til at forsegle fugt, og hjælper med at danne et beskyttende lag på huden, de støtter hudens genopretnings-processer, og beskytter mod luftforurening, bakterier og vira. Derudover tilfører de naturlige planteolierne vigtige vitaminer og mineraler til huden.

Obsession Face Oil er en silkeblød luksusolie, der indeholder prickly pear, marula, hybenkerne og seks andre af verdens bedste og mest næringsrige olier. Den trænger hurtigt ned i de dybere hudlag, hvor den fugter og revitaliserer huden. Dens potente og regenererende næringsstoffer hjælper med at øge elasticiteten og mindske forekomsten af fine linjer.

 

9. Det du spiser og drikker afspejler sig på huden

Med en daglig kost med bær, grøntsager, magert protein, rå udblødte nødder, sunde fedtstoffer og probiotika kan du hjælpe din hud med at reparere og vedligeholde sig selv indvendigt fra, så den ser dugfrisk ud.

De sunde fedtstoffer er særligt vigtige for den friske glød. Laks, avocado, nødder og frø er gode kilder til sunde fedtstoffer.

Vigtigt: Skær ned på forarbejdede fødevarer, færdigretter, fastfood, dårlige fedtstoffer og raffineret sukker, da disse forårsager inflammation i kroppen og kan irritere huden.

 

10. Fyld hudcellerne ud med drikkevand

Når man får rigeligt vand i løbet af dagen hjælper det kroppen med at skille sig af med giftstoffer og med at holde cellerne hydrerede.

Sigt efter at drikke en liter rent vand i løbet af dagen. Vær beredt, tag din vandflaske med dig hid og did og fyld den op ofte.

NB… Din hud vil også se mere ungdommelig ud, hvis du skærer ned på alkohol og koffein.

 

11. Skønhedssøvnen

Lidt at tænke over:

God og tilstrækkelig søvn er vigtig for hudens integritet, da hudcellerne regenerer sig hurtigere om natten end om dagen. Celledeling sker i løbet af hele døgnet, men topper omkring kl. 02:00 om natten. Det er her den største fornyelse og foryngelse pågår. Celledelingens maksimumsniveau foregår også selvom du holder dig vågen om natten, men den kraftige stigning i væksthormon sker kun ved søvn.


Omgående saftig, glat glød.

Nu og her glow

Hannes personlige “cheat sheet”

1. Først renser jeg ansigtet, og kommer mist og ansigtsolie på.

2. Herefter kommer jeg serum og ansigtscreme på. Afslutter med at duppe det let ind med en tør vaskeklud

3. Herefter blander jeg lidt foundation med et par dråber Obsession Face Oil og fordeler det jævnt i ansigtet. Og vupti har jeg et flot ensartet look og dewy glow.

4. Jeg afslutter med at fordele et par dråber Liquid Sunshine Shimmering Oil mellem hænderne og “klapper” den ud i ansigtet indtil olien er jævnt fordelt. Det giver en superflot glow og finish.
Liquid Sunshine er tilsat et strejf guldstøv, og giver omgående huden et glamourøst skær, og får den til at fremstå silkeagtig, sund og strålende.

5. Hvis jeg er lidt vinterbleg, sprayer jeg Sunspa Tan in a Can Chocolate henover ansigtet som afslutning.

Klik på billedet for produkter →

GLOW PÅ KROPPEN:

Giv huden en skrubbetur med hamphandsken eller Rump Lifter og smør den herefter de bare områder som bryst, skuldre, arme og ben med Liquid Sunshine og huden Jeg bruger især Liquid Sunshine på mine arme og ben lige inden jeg skal i trænings-tank-toppen og tights’ne, så jeg står med super lækker glow i træningscenteret - det klæder sådan musklerne, når de arbejder…

MERE OM GLOW OG GLØD:

Hvis du virkelig vil gå i dybden og genopbygge din hud og dit velvære så kan jeg anbefale dig at læse min ultimative guide til den smukke hud - indefra og ud

Forrige
Forrige

6 måder din hud forandrer sig på, hvis du renser den hver dag

Næste
Næste

Hannes 9-trins anti-age morgenrutine - den tager kun 15 minutter